Saopštenje za javnost

U predmetu Apelacionog suda Kvsž.br.59/17 - tzv. "Državni udar"

26. 09. 2017.

      U postupku odlučivanja po žalbi protiv rješenja o produženju pritvora Višeg suda u Podgorici Kvs.br.156/17 od 12.09.2017. godine, protiv optuženih Bratislava Dikića i dr. zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz čl.401a st.2 u vezi st.1 Krivičnog zakonika Crne Gore (KZ CG) i dr., nakon redovne kontrole pritvora, Apelacioni sud Crne Gore je odbio kao neosnovane žalbe branilaca optuženih Dragana Maksića, Srboljuba Đorđevića, Milana Dušića i Branke Milić i u odnosu na ove optužene potvrdio rješenje Višeg suda u Podgorici Kvs.br.156/17 od 12.09.2017. godine; zatim je uvažio žalbu branioca optuženog Mihaila Čađenovića i preinačio rješenje Višeg suda u Podgorici Kvs.br.156/17 od 12.09.2017. godine na način što se u odnosu na optuženog Mihaila Čađenovića, ukida pritvor i isti se ima odmah pustiti na slobodu, a iz razloga koji su dati u rješenju koje se nalaze na sajtu suda.

      Napominjemo da ovom sudu nije dostavljena odluka Ustavnog suda Crne Gore povodom izjavljenih ustavnih žalbi branioca optuženih na ranija rješenja ovog suda po žalbama na produženje pritvora.

      Istovremeno odlukom predsjednika ovog suda odbijeni su kao neosnovani podnijeti zahtjevi za izuzeće predsjednika Višeg suda u Podgorici Borisa Savića, te postupajućih sudija Suzane Mugoše, Dragice Vuković i Vesne Pean. ​​​​​​​

                                                                                               APELACIONI SUD CRNE GORE

Ostale informacije