SAOPŠTENJE ZA JAVNOST- opt. Ilijev Vaska-

07. 04. 2017.

            Odluka Apelacionog suda Crne Gore
 u krivičnom predmetu Ilijev Vaska
zbog krivičnog djela teško ubistvo u pokušaju i dr.
Kž.br. 6/17
 
 
         APELACIONI SUD CRNE GORE je nakon sprovedenog žalbenog postupka, PREINAČIO presudu Višeg suda u Bijelom Polju, kojom je optuženi Ilijev Vasko oglašen krivim da je izvršio krivično djelo-teško ubistvo u pokušaju iz čl.144 st.1 tač.3 u vezi čl.20 Krivičnog zakonika Crne Gore u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz čl.403 st.1 Krivičnog zakonika Crne Gore i osuđen na  kaznu zatvora u trajanju od 6 (šest) godina i 6 (šest) mjeseci.
            Ovaj sud je na održanoj sjednici vijeća 07.03.2017.godine odlučivao po žalbama Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju i branioca optuženog Ilijev Vaska i odlučio da pobijanu  prvostepenu presudu p r e i n a č i i optuženog Ilijev Vaska osudi na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 6 (šest) godina.
            Naime, ispitujući prvostepenu presudu u pogledu odluke o kazni, ovaj sud je našao da je žalba branioca optuženog Ilijev Vaska osnovana, ovo sa razloga što je prvostepeni sud dao prenaglašen značaj otežavajućim okolnostima na strani optuženog, dok nije u dovoljnoj mjeri cijenio oklakšavajuće okolnosti optuženog. Stoga, ovaj sud ga je osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 6 godina, nalazeći da će se sa ovako izrečenom kaznom postići svrha kažnjavanja.
            Optuženom Ilijev Vasku je optužnicom Višeg državnog tužilaštva iz Bijelog Polja stavljeno na teret da je dana 07.11.2015.godine u Pljevljima, u prizemnom dijelu porodične kuće M.M u kojoj se nalazi improvizovani ugostiteljski objekat, s umišljajem pokušao da liši života oštećenog R.I. i pri tom doveo u opasnost živote drugih lica K.D., Dž.Đ., S.M., B.G., S.S i P.M., čime je izvršio prednje navedena krivična djela, a za koja je osuđen.
 
          U konačnom presudu Apelacionog suda Kž.br.6/17 od 07.03.2017.godine sa detaljnim obrazloženjem može se naći na Web stranici www.sudovi.me.
 
 
SAMOSTALNI SAVJETNIK ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU
                                                            Ivana Kovačević
 

Ostale informacije