SAOPŠTENJE ZA JAVNOST-PREDMET opt. Berišić Dede-

01. 02. 2017.

Potvrđujuća odluka Apelacionog suda Crne Gore
 u krivičnom predmetu optuženog Berišić Dede
zbog krivičnog djela teško ubistvo u pokušaju i dr.
Kž br.169/16
 
 
         APELACIONI SUD CRNE GORE je nakon sprovedenog žalbenog postupka, POTVRDIO presudu Višeg suda u Podgorici, kojom je optuženi Berišić Deda oglašen krivim da je izvršio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju iz čl.144 tačka 8 u vezi čl.20 Krivičnog  zakonika Crne Gore,  u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija  iz čl.403 st.1 Krivičnog  zakonika Crne Gore za koja je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 2 (dvije) godine i 8 (osam) mjeseci.
        Apelacioni sud je u sprovedenom žalbenom postupku utvrdio da je žalba branioca optuženog Berišić Dede, koja je izjavljena iz svih zakonskih razloga, neosnovana. Naime, prvostepeni sud je nesumnjivo utvrdio da je optuženi Berišić  Deda kritičnog dana pokušao da liši života oštećene B. H. i mldb. B. D., na način što je  došao u blizini kuće u kojoj  je živjela porodica B., gdje je ispred kuće zatekao oštećenu B. H. i nakon kraće prepirke sa njom, vezano za prolazak koza vlasništvo porodice B., preko njegovog imanja, iz pištolja, najprije ispalio jedan projektil u pravcu oštećenog mldb.B. D., u trenutku kada je ovaj oštećeni prilazio mjestu gdje su se optuženi i njegova majka oštećena B. H. prepirali, koji projektil je pogodio oštećenog, nanijevši mu tešku tjelesnu povredu u vidu strijelne rane prostreline u lijevom preponskom predjelu, nakon čega je optuženi ispalio projektil u pravcu oštećene B. H., koji projektil je pogodio nanijevši joj tešku tjelesnu povredu u vidu strijelne rane prostreline u predjelu unutrašnje strane desnog koljena, čime je izvršio gore navedena krivična djela.
         U konačnom, presudu Apelacionog suda Kž. br.169/2016 od 18.01.2017.godine sa detaljnim obrazloženjem može se naći na Web stranici www.sudovi.me.
 
 
SAMOSTALNI SAVJETNIK ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU
                                                           Ivana Kovačević s.r.
 

Ostale informacije