Header

Sud za prekršaje Bijelo Polje

Sud za prekršaje Bijelo Polje Zvanični sajt

Action Bar

Pregled Sadržaja

Zbog prekršaja iz čl.318. st.5 u vezi st.1.tač.6.Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima – upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncetraciji od 3,82 promila , predsjednik suda Alija Beganović je okrivljenom B.Đ.(42)  iz Bijelog Polja, izrekao kaznu zatvora u trajanju od 60 ( šezdeset) dana, 3 kaznena boda i zaštitnu mjeru zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju od 4 mjeseca.
Predsjednik suda je odredio da je kazna izvršna prije pravosnažnosti s obzirom da se radi o povratniku u vršenju ove vrste prekršaja i u odnosu na procenat alkohola u organizmu, a što su bile i otežavajuće okolnosti prilikom izricanja navedene kazne.

 

Za vrijeme Novogodišnjih i Božićnih praznika Sudu za prekršaje u Bijelom Polju je privedeno još jedno lice koje je odbilo službenu radnju službenika Uprave policije da se podvrgne ispitivanju prisustva alkohola u organizmu za vrijeme upravljanja motornim vozilom, pa je predsjednik suda Alija Beganović u tom predmetu okrivljenog O.R.(52) iz Bijelog Polja, kaznio novčanom  kaznom u iznosu od 200€.
Takodje, privedeno je i 4 lica sa procentom alkohola u organizmu prilikom upravljanja motornim vozilom u količini većoj od jedan promil alkohola, a predsjednik suda Alija Beganović je takodje istima izrekao novčane kazne i to:


Okrivljenom V.M.(37) iz Podgorice, zbog prisustva alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,37 promil, novčanu kaznu u iznosu od 150€

Okrivljenom R.N.(26) iz Bijelog Polja, zbog prisustva alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,19 promil, novčanu kaznu u iznosu od 150€.

Okrivljenom B.S.(44) iz Bijelog Polja, na privremenom radu u inostranstvu, zbog prisustva alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,72 promil, novčanu kaznu u iznosu od 300€.

Okrivljenom K.I.(60) iz Bijelog Polja, zbog prisustva alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,75 promil, novčanu kaznu u iznosu od 150€.
 

Takodje, u navedenom periodu od 01. do 10. januara 2020.godine u Sudu za prekršaje u Bijelom Polju je u hitnom postupku privedeno 3 lica zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga, pa je predsjednik suda Alija Beganović istima izrekao novčane kazne i to:

Okrivljenom N.A.(29) iz Šabca, zbog posjedovanja opojne droge marihuane u količini od 1,3 grama, novčanu kaznu u iznosu od 150€.

Okrivljenom M.M.(41) iz Novog Sada, zbog posjedovanja opojne droge marihuane u količini od  0,7 grama, novčanu kaznu u iznosu od 200€.

Okrivljenom K.I.(30) iz Novog Sada, zbog posjedovanja opojne droge marihuane u količini od 2,6 grama, novčanu kaznu u iznosu od 300€.

Language Selector