Saopštenje za javnost povodom spornih potpisa koji su dati kao podrška predsjedničkom kandidatu

         Privredni sud Crne Gore, a reagujući na brojna obraćanja svojih zaposlenlih da nisu dali podršku jednom predsjedničkom kandidatu kako su to saznali putem aplikacije Državne izborne komisije, provjerom, odnosno pisanom izjavom zaposlenih, utvrdio je da je čak za 84 zaposlenih u sudu došlo do zloupotrebe podataka.
         Naime, svih 84 zaposlenih potvrdili su da nisu dali podršku jednom predsjedničkom kandidatu, odnosno da nisu potpisali listu podrške, niti su u tu svrhu dozvolili da se koriste njihovi matični brojevi.
         Ukazujemo da su između ostalog zloupotrijebljeni i podaci sudija, odnosno da su sudije provjerom kroz aplikaciju Državne izborne komisije utvrdile da su navodno dale podršku jednom predsjedničkom kandidatu, a javnosti je poznato da su sudije u vršenju svoje funkcije dužne da se uzdrže od bilo kakve političke aktivnosti. Sudije su takođe potvrdile da nisu potpisale listu podrške.
         Na ovaj način došlo je do grube zloupotrebe podatka zaposlenih u Privrednom sudu Crne Gore, na način što su zlouptrijebljeni njihovi lični podaci, jer su isti korišćeni za podršku jednom predsjedničkom kandidatu.
         Privredni sud Crne Gore, kao i svi zaposleni još jednom ukazuju da nisu dali podršku tom predsjedničkom kandidatu, i u potpunosti svih 84 odbacuju bilo kakvu vezu sa tim da su svojim potpisom ili davanjem saglasnosti za korišćenje matičnog broja dali podršku tom predsjedničkom kandidatu.
         Na kraju, pozivamo nadležne institucije da reaguju na ovakve grube zloupotrebe koje očigledno imaju elemente krivičnog djela i da u što kraćem roku ispitaju kako su se na listi podrške jednog kanidata za predsjedničke izbore našli zaposleni Privrednog suda Crne Gore koji su svojim izjavama potvrdili da podršku uopšte nisu dali, odnosno da nisu potpisali tu listu.
 
 
                                                                                    
      Služba za odnose sa  javnošću Privrednog suda Crne Gore

          

Ostale informacije