Saopštenje za javnost

30. 09. 2019.

Zbog prekršaja iz čl.318. st.5 u vezi st.1.tač.6. Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima – upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncetraciji od 2,88 promila , sudija Andrijana Bulatović je okrivljenom P.D.(50)  iz  Podgorice, izrekla  kaznu zatvora u trajanju od 30 ( trideset ) dana.

Saopštenje za javnost

27. 09. 2019.

Zbog prekršaja iz čl.36.st.1.tač.2, 3 i 5. Zakona o zaštiti od nasilja u porodici – Predsjednik suda Alija Beganović je okrivljenom Š.N.(79)  iz Bijelog Polja, izrekao  kaznu zatvora u trajanju od 60 (šezdeset) dana i zaštitnu mjeru obavezno liječenje alkoholičara od zavisnosti.
Kao otežavajuća okolnost pri izricanju kazne cijenjena je ta što je okrivljeni višestruki povratnik u vršenju ove vrste prekršaja.
 

Zbog prekršaja iz čl.318. st.1.tač.10. Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima – odbijanje ispitivanja prisustva alkohola u organizmu putem alkometra, Predsjednik suda Alija Beganović je okrivljenom Z.J.(43)  iz  Bijelog Polja, izrekao  kaznu zatvora u trajanju od 60 (šezdeset) dana i odredio da se ista izvrši prije pravosnažnosti.
Prilikom izricanja kazne kao otežavajuća okolnost cijenjeno je to da je okrivljeni višestruki povratnik u vršenju ove vrste prekršaja te da su istom i ranije izricane i novčane i zatvorske kazne za istovrsni prekršaj.
 

Zbog prekršaja iz čl.52.st.1.tač.6. Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga, Predsjednik suda Alija Beganović je okrivljenom P.I.(25) iz Smederevske Palanke– Republika Srbija, izrekao novčanu kaznu u iznosu od 300 € (tri stotine) eura. Imenovani je posjedovao opojnu drogu – marihuanu u količini od 13,00 g bruto mase.
 

Zbog prekršaja iz čl.52.st.1.tač.6. Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga, Predsjednik suda Alija Beganović je okrivljenom P.M.(35) iz Niša– Republika Srbija, izrekao novčanu kaznu u iznosu od 300 € (tri stotine) eura. Imenovani je posjedovao opojnu drogu – kokain u količini od 1,0 g bruto mase.


Saopštenje za javnost

10. 09. 2019.

Zbog prekršaja iz čl.52.st.1.tač.6. Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga, predsjednik suda Alija Beganović je okrivljenom M.Ć.(24) iz Priboja– Republika Srbija, izrekao novčanu kaznu u iznosu od 1.000 € (hiljadu) eura. Imenovani je posjedovao opojnu drogu – marihuanu u količini od 30,7 g bruto mase.
S obzirom da se radilo o stranom državljaninu gdje je rješenje izvršno prije pravosnažnosti, a isti nije platio novčanu kaznu, donijeto je rješenje u izvršnom postupku gdje je izrečena novčana kazna zamijenjena kaznom zatvora u trajanju od 40 (četrdeset) dana.
I ako se radi o većoj količini opojne droge dežurni tužilac se izjasnio da se ne radi o krivičnom djelu već o prekršaju.
 

Zbog prekršaja iz čl.318.st.5 u vezi st.1.tač.6. Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima – upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji 2,32 g/kg,  Predsjednik suda Alija Beganović je okrivljenom Đ.P.(50)  iz Podgorice, izrekao  kaznu zatvora u trajanju od 20 (dvadeset) dana.
 

Zbog prekršaja iz čl.318. st.1.tač.6. Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima – upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji 1,26 g/kg,  Predsjednik suda Alija Beganović je okrivljenom R.P.(43)  iz  Mojkovca, izrekao  novčanu kaznu u iznosu od 200€ (dvije stotine) eura.
 

Zbog prekršaja iz čl.318. st.1.tač.6. Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima – upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji 1,12 g/kg,  Predsjednik suda Alija Beganović je okrivljenom R.N.(27)  iz  Bijelog Polja, izrekao  novčanu kaznu u iznosu od 200€ (dvije stotine) eura.
 

Zbog prekršaja iz čl.318. st.1.tač.6. Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima – upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji 1,47 g/kg,  Predsjednik suda Alija Beganović je okrivljenom M.N.(47)  iz  Bijelog Polja, izrekao  novčanu kaznu u iznosu od 200€ (dvije stotine) eura.

Saopštenje za javnost

02. 09. 2019.

Zbog prekršaja iz čl.318.st.1.tač.6. Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima – upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji 1,65 g/kg,  Predsjednik suda Alija Beganović je okrivljenom K.S.(33)  iz Kolašina,  izrekao  novčanu kaznu u iznosu od  300 € ( tri stotine ) eura.


Zbog prekršaja iz čl.318.st.1.tač.6. Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima – upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji 1,62 g/kg,  Predsjednik suda Alija Beganović je okrivljenom S.M.(31)  iz Kolašina, izrekao  novčanu kaznu u iznosu od  300 € (tri stotine) eura.


Zbog prekršaja iz čl.52.st.1.tač.6. Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga, Predsjednik suda Alija Beganović je okrivljenom J.N.(46) iz Beograda – Republika Srbija, izrekao novčanu kaznu u iznosu od 175€ (stotinu sedamdeset pet) eura. Imenovani je posjedovao opojnu drogu – marihuanu u količini od 1,0 g bruto mase.


Zbog prekršaja iz čl.52.st.1.tač.6. Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga, Predsjednik suda Alija Beganović je okrivljenom U.P.(20) iz Užica – Republika Srbija, izrekao novčanu kaznu u iznosu od 175€ (stotinu sedamdeset pet) eura. Imenovani je posjedovao opojnu drogu – marihuanu u količini od 1,1 g bruto mase.


Zbog prekršaja iz čl.52.st.1.tač.6. Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga, Predsjednik suda Alija Beganović je okrivljenom S.B.(34) iz Beograda– Republika Srbija, izrekao novčanu kaznu u iznosu od 150€ (stotinu pedeset) eura. Imenovani je posjedovao opojnu drogu –amfetamin - spid u količini od 0,5 g bruto mase.


Zbog prekršaja iz čl.52.st.1.tač.6. Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga, Predsjednik suda Alija Beganović je okrivljenom D.N.(27) iz Sente – Republika Srbija, izrekao novčanu kaznu u iznosu od 200€ (dvije stotine) eura. Imenovani je posjedovao opojnu drogu – kokain u količini od 0,8 g bruto mase.Saopštenje za javnost

27. 08. 2019.

Zbog prekršaja iz čl.318.st.1.tač.6. Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima odnosno upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncetraciji od 1,67 %  Predsjednik suda Alija Beganović je okrivljenom M.Z.(59) iz Plava izrekao kaznu zatvora u trajanju od 30 dana i istovremeno odredio da se ista odmah izvrši prije pravosnaznosti.
Otežavajuće okolnosti prilikom izricanja kazne su bile da je okrivljeni i ranije prekršajno kažnjavan za istovrsni prekršaj to jest radi se o specijalnom povratniku.
Takođe otežavajuća okolnost je i način izvršenja istog jer je okrivljeni upravljao autobusom u kom je bilo 27 putnika na relaciji Podgorica-Kolasin.
Okrivljenom su izrečena i 3 kaznena boda i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom D kategorije u trajanju od 4 mjeseca.