Saopštenje za javnost

22. 07. 2019.

Zbog prekršaja iz člana 318.st.5 u vezi s.1 tačka 6 Zakona i bezbjednosti saobraćaja na putevima, odnosno upravljanje  vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,11 g/kg Predsjednik suda Alija Beganović je okrivljenom K.E. (41) iz Francuske, izrekao novčanu kaznu u iznosu od 600 eura. 
Olaksavajuće okolnosti prilikom izricanja kazne i primjene instituta ublažavanja iste su bile da okrivljeni do sada nije prekršajno kaznjavan.
 
 
Zbog prekršaja iz čl.318.st.1.tač.6  Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, odnosno upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji 1,67 g/kg, predsjednik suda Alija Beganović je okrivljenom V.S. (54)  iz Podgorice izrekao kaznu zatvora u trajanju od 30 dana.
Otežavajuće okolnosti prilikom izricanja kazne su bile da je okrivljeni i ranije prekršajno kažnjavan za istovrsni prekršaj tj. da se radi o specijalnom povratniku.
 
 
Zbog prekršaja iz čl.319.st.1.tač.22a.Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, odnosno upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 0,94 g/kg, predsjednik suda Alija Beganović je okrivljenom B.V. (41) iz Peći, izrekao novčanu kaznu u iznosu od 120€.
Olaksavajuće okolnosti prilikom izricanja kazne su bile da okrivljeni do sada nije prekršajno kaznjavan.