Saopštenje za javnost

05. 08. 2019.

Zbog prekršaja iz čl.11.st.1. Zakona o javnom redu i miru Predsjednik suda Alija Beganović je okrivljenom N.R. (31)  iz Bijelog Polja,  izrekao novčanu kaznu u iznosu od 600€ (šest stotina) eura, a okrivljeni je prekršaj počinio na štetu OPS CB Bijelo Polje.
 
 
Zbog prekršaja iz čl.318.st.1.tač.6. Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima – upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji 1,26 g/kg,  Predsjednik suda Alija Beganović je okrivljenom G.LJ.(39)  iz Bijelog Polja izrekao novčanu kaznu u iznosu od 300€ (tri stotine) eura.
 
 
Zbog prekršaja iz čl.318.st.1.tač.6. Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima – upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji 1,16 g/kg,  predsjednik suda Alija Beganović je okrivljenom F.R.(24)  iz Bijelog Polja izrekao  kaznu zatvora u trajanju od 20 (dvadeset) dana.
Otežavajuće okolnosti prilikom izricanja kazne su bile da je okrivljeni i  ranije prekršajno kažnjavan za istovrsni prekršaj tj. da se radi o specijalnom povratniku.
 
 
Zbog prekršaja iz čl.52.st.1.tač.6. Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga, predsjednik suda Alija Beganović je okrivljenom M.P. (20) iz Arilja – Republika Srbija, izrekao novčanu kaznu u iznosu od 150€ (stotinu pedeset) eura.
Imenovani je posjedovao drogu – marihuanu  u količini od 0,3 grama bruto mase.
 
 
Zbog prekršaja iz čl.52.st.1.tač.6. Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga, predsjednik suda Alija Beganović je okrivljenom N.M. (36) iz Kragujevca – Republika Srbija, izrekao novčanu kaznu u iznosu od 400 € (četiri stotine) eura.
Imenovani je posjedovao drogu – marihuanu  u količini od 12,5  grama bruto mase.