KONSTITUISAN NOVI SUDSKI SAVJET

15. 06. 2012.

Sudski savjet je 15. juna 2012 godine održao Konstitutivnu i I Redovnu sjednicu. Pored predsjednika Vrhovnog suda Vesne Medenice, novi članovi Sudskog savjeta  iz reda sudija su:
Gavrilo Čabarkapa i Natalija Filipović, sudije Vrhovnog suda CG, Miroslav Bašović, sudija Višeg suda u Podgorici i Miodrag Pešić, sudija Osnovnog suda u Podgorici. Članovi Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika  su Veselin Racković i  Radovan Krivokapić, dok su iz reda poslanika Skupštine Crne Gore članovi Raško Konjević i Neven Gošović.

Sudski savjet je  održao i I Redovnu sjednicu na kojoj je za zamjenika predsjednika Sudskog savjeta izabran Gavrilo Čabarkapa.

Saglasno članu 51 Zakona o Sudskom savjetu za predsjednika Disciplinske komisije  izabran je Veselin Racković, a za članove sudije Vrhovnog suda Stanka Vučinić i Radojka Nikolić.

Za predsjednika Komisije za testiranje izabran je Radovan Krivokapić, dok su članovi Miroslav Bašović i Natalija Filipović.

 Sudski savjet  je  konstatovao  prestanak funkcije sudijama Osnovnog suda u Kotoru Veliki Vulanović i Zoranu Miliću.

Istovremeno raspisani su oglasi za popunjavanje po jednog slobodnog sudijskog mjesta u Apelacionom sudu CG i Višem sudu u Podgorici, kao i dva sudijska mjesta u Osnovnom sudu u  Kotoru .

SUDSKI SAVJET

Ostale informacije