Podrška izradi nacrta poslovnika Sudskog i Tužilačkog savjeta i pravilnika Sudskog i Tužilačkog savjeta za ocjenu rada tužilaca i sudija

26. 06. 2015.

Ekspert angažovan od strane Evropske komisije Luca Perilli, posjetio je Crnu Goru 25. i 26. juna 2015. godine. Cilj ekspertske misije bio je razmatranje pojedinih djelova nacrta poslovnika Sudskog i Tužilačkog savjeta i nacrta pravilnika o ocjenjivanju rada državnih tužilaca i sudija u Crnoj Gori. Cjelodnevni sastanci sa predstavnicima relevantnih radnih grupa održani su u prostorijama Sudskog savjeta.

U završnom dijelu misije, predsjednik Sudskog savjeta prof. dr Mladen Vukčević sastao se sa gospodinom Perillijem. Razgovarano je o implementaciji Zakona o Sudskom savjetu i sudijama. Gospodin Perilli je posebno istakao ostvarivanje javnosti u radu Sudskog savjeta. Zajednički su konstatovana otvorena pitanja i moguća rješenja koja se odnose na postupak napredovanja i ocjenjivanja sudija. Dinamika aktivnosti izrade podzakonskih akata odvijaće se u rokovima predviđenim zakonom. 

Ostale informacije