Saopštenje sa I sjednice Sudskog savjeta

21. 01. 2016.

Na I sjednici Sudskog savjeta, održanoj 21.01.2016. godine,  Sudski savjet je obavio razgovore sa kandidatima koji ispunjavaju uslove za izbor dvoje sudija Osnovnog suda u Podgorici:
Irenom Šofranac Nedović, sudijom Osnovnog suda u Kotoru, Draganom Babovićem, sudijom Osnovnog suda u Nikšiću, mr Tamarom Šuković, Bojanom Burzan i mr Boškom Bašovićem, savjetnicima u Vrhovnom sudu Crne Gore; mr Milenom Đaletić, sekretarkom u Apelacionom sudu Crne Gore; Jelenom Amidžić, Šoć Ivom, Branimirom Janjevićem, Borislavom Ivanovićem, Sanelom Efović, mr Sanjom Ražnatović i Aidom Muzurović, savjetnicima u Višem sudu u Podgorici; Jelenom Vučetić, savjetnicom u Višem sudu u Bijelom Polju; Marinom Kalezić, Milenom Bojić, Tanjom Kuburović Radusinović, Dijanom Peković, Sanjom Došljak, Vladimirom Bulatovićem, Mladenom Bulatovićem, Seadom Đokajem, savjetnicima u Osnovnom sudu u Podgorici;  Sanjom Joksimović, savjetnicom u Ministrarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore i Bojanom Ostojić, nekadašnjim Tim liderom projekta "Praćenje suđenja" u misiji OEBS-a u Crnoj Gori.

Sudski savjet je na sjednici odredio mentore iz reda sudija Osnovnog suda u Podgorici koji ispunjavju uslove iz člana 33 stav 1 i 2 Zakona o Centru za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu.

Na sjednici je odbijen kao neosnovan prigovor Radovana Vukmanovića, advokata iz Ulcinja, izjavljen na odluku Sudskog savjeta broj 01-170/15-2, od 03.12.2015. godine, kojom je odbačena kao neblagovremena prijava imenovanog na javni oglas za izbor jednog sudije Višeg suda u Podgorici.

Ostale informacije