Saopštenje sa III sjednice Sudskog savjeta

Sudski savjet je na III sjednici, održanoj dana 24.02.2014. godine, za predsjednika Višeg suda u Podgorici, izabrao Borisa Savića, dosadašnjeg Osnovnog državnog tužioca u Kotoru, dok je za predsjednika Osnovnog suda u Baru izabran Goran Šćepanović, dosadašnji predsjednik toga suda.

Sudija Privrednog suda u Podgorici, Nevenka Popović, izabrana je za sudiju Apelacionog suda Crne Gore, a sudija Osnovnog suda u Danilovgradu, Vladimir Novović, za sudiju Višeg suda u Podgorici.

Biljana Krgović, savjetnik u Osnovnom sudu u Podgorici, izabrana je za sudiju toga suda, dok je  Miljana Erić, savjetnik u Osnovnom sudu u Kotoru, izabrana za sudiju u istom sudu.

Na sjednici nije odlučivano o izboru sudije Višeg suda u Bijelom Polju, već je, shodno prilivu predmeta, odlučeno da predsjednik suda izvrši preraspodjelu istih, uzimajući u obzir postojeći kapacitet sudija u tome sudu.

Konstatovan je prestanak funkcije Irini Jakovljević, sudiji Osnovnog suda u Herceg Novom.

Donijeta je odluka o raspisivanju oglasa za izbor predsjednika Privrednog suda u Podgorici i osnovnih sudova u Podgorici, Nikšiću, Rožajama, Kotoru i Plavu, kao i po jednog sudije Osnovnog suda u Herceg Novom i Danilovgradu.

Sudski savjet je dao saglasnost na broj utvrđenih mjesta na Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Osnovnog suda u Nikšiću.

Na istoj sjednici, usvojeni su Strateški plan revizije, za period 2014 - 2016. godine i Godišnji plan revizije Odjeljenja za unutrašnju reviziju Sekretarijata Sudskog savjeta za 2014. godinu, kao i Izvještaj o realizaciji budžetskih sredstava potrošačke jedinice Sudstvo, za 2013. godinu.
 
Svečano polaganje zakletve novoizabranih sudija, zakazano je za 25. februar, u 11 časova.
           
 
 

 
SUDSKI SAVJET
 

Ostale informacije