Saopštenje sa IX sjednice Sudskog savjeta

Sudski savjet je na IX sjednici, održanoj 27. decembra 2013. godine,  za predsjednika Apelacionog suda Crne Gore izabrao Mušiku Dujovića, dosadašnjeg predsjednika Višeg suda u Podgorici, dok je za sudiju tog suda izabrana  Milenka Žižić, sudija Višeg suda u Podgorici. Sudija Osnovnog suda u Podgorici Vjera Šljivančanin izabrana za sudiju Višeg suda u Podgorici.

Gazmend Kalabrezi, savjetnik u Osnovnom sudu u Ulcinju izabran je za sudiju tog suda, Mirjana Knežević, sekretar Osnovnog suda u Beranama izabrana je za sudiju Osnovnog suda u Plavu, dok je sudija Osnovnog suda u Kotoru Jovan Stanković izabran za sudiju u Herceg Novom. 

 Na današnjoj sjednici Sudski savjet je donio odluku o raspisivanju oglasa za izbor predsjednika Višeg suda u Podgorici i Osnovnog suda u Baru, za izbor po jednog sudije Viših sudova u Podgorici i Bijelom Polju, Osnovnog suda u Kotoru i Podgorici.

Donijeta je odluka da se sudije Građanskog odjeljenja Vrhovnog suda Crne Gore i u narednoj godini privremeno upute na rad u Viši sud u Podgorici, zbog velikog priliva parničnih predmeta u tom sudu.

Sudski savjet je dao saglasnost na broj utvrdjenih radnih mjesta u Pravilnicima o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Osnovnih sudova u Baru, Plavu, Ulcinju i Podgorici.

Imenovana je Centralna popisna komisija potrošačke jedinice "Sudstvo" sa zadatkom da rukovodi popisom i koordinira rad popisnih komisija u sudovima.

Na istoj sjednici usvojen je Izvještaj o radu Komisije za etički kodeks sudija za 2013. godinu, kao i plan redovnih sjednica Sudskog savjeta za narednu godinu, koje će se održavati poslednje sedmice u mjesecu.

Svečano polaganje zakletve novoizabranih sudija zakazano je za  10.januar 2014 godine u 10 časova.
 
           
 
            
                                                               SEKRETARIJAT SUDSKOG SAVJETA

Ostale informacije