Saopštenje sa nastavka XVII sjednice Sudskog savjeta

28. 12. 2017.

Na nastavku XVII sjednice Sudskog savjeta, održane 28.12.2017. godine, Sudski savjet je obavio intervjue sa preostalim kandidatima prijavljenim za izbor dvoje sudija Apelacionog suda Crne Gore, Dragojem Jovićem i Nenadom Otaševićem, sudijama Višeg suda u Podgorici, Jelenom Čabarkapom, sutkinjom Višeg suda u Bijelom Polju, Marijanom Pavićević i Dijanom Raičković, sutkinjama Privrednog suda Crne Gore.
 
Sudski savjet je za sudije Apelacionog suda Crne Gore izabrao Katarinu Đurđić, dosadašnju sutkinju Višeg suda u Podgorici i Marijanu Pavićević, dosadašnju sutkinju Privrednog suda Crne Gore.
 
Svečano potpisivanje zakletve za novoizabrane sutkinje Apelacionog suda Crne Gore, održaće se u petak, 29. decembra 2017. godine, u sali Sudskog savjeta na III spratu ( ul.Miljana Vukova bb, stara zgrada SDK), sa početkom u 10:00 časova.
 
Na sjednici je usvojen Plan slobodnih sudijskih mjesta za period od dvije godine, i donijeta Odluka da se raspiše interni oglas za po jedno mjesto u višim sudovima u Podgorici i Bijelom Polju i Privrednom sudu Crne Gore, kao i za tri sudijska mjesta u Upravnom sudu Crne Gore.
 
Savjet je dao saglasnost na broj utvrđenih mjesta u Predlogu Pravilnika o dopuni Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Apelacionog suda Crne Gore.
 
Takođe, Savjet je odbio prigovor Pera Lukića, sudije Osnovnog suda u Ulcinju na odluku Komisije za Etički kodeks sudija EK.br.12/17 od 11.10.2017. godine, kao neosnovan. Razmatran je i  prigovor Srđana Kuzmana iz Ulcinja na odluku Komisije za Etički kodeks sudija EK.br.14/17 od 15.11.2017. godine, i ocijenjeno je da isti kao podnosilac inicijative, nema pravo da uloži prigovor.

Ostale informacije