Saopštenje sa XXIV sjednice Sudskog savjeta

Na XXIV sjednici Sudskog savjeta, održanoj 21.12.2016. godine, članovi Sudskog savjeta su obavili intervju sa kandidatima koji su  ostvarili više od 60 bodova na pisanom testu: Jelenom Anđelić, Boškom Bašovićem, Bojanom Burzan i Tanjom Vidić, savjetnicima u  Vrhovnom sudu Crne Gore i osnovnim sudovima u nikšiću i Podgorici.

Na sjednici je konstatovan prestanak sudijske funkcije Sretenu Ivanoviću, sudiji Vrhovnog suda Crne Gore i donijeta odluka o raspisivanju oglasa za izbor jednog sudije toga suda, te konstatovan prestanak radnog odnosa Radu Perišiću, nekadašnjem predsjedniku Osnovnog suda u Nikšiću i Ljiljani Lalićević, nekadašnjoj sudiji Višeg suda u Podgorici.

Istovremeno je donijeta odluka  da se raspiše oglas i za izbor jednog sudije Višeg suda u Bijelom Polju kao, i odluka o ponovnom raspisivanju oglasa za izbor zamjenika članova Komisije za polaganje pravosudnog ispita.

Imenovani su članovi Centralne popisne komisija za potrošačku jedinicu SUDSTVO i usvojena su Interna pravila o evidenciji i popisu imovine u sudovima i Sekretarijatu Sudskog savjeta.





Ostale informacije