SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Sudski savjet Crne Gore je na VII redovnoj sjednici održanoj 16.09.2013 godine za sudiju Vrhovnog suda Crne Gore izabrao Svetlanu Vujanović, dosadašnjeg predsjednika  Apelacionog suda CG.

Za sudije Osnovnog suda u Kotoru izabrani su Irena Šofranac - Nedović, savjetnik u Višem sudu u Podgorici i Predrag Krstonijević, advokat iz Podgorice, dok je za sudiju Osnovnog suda u Podgorici izabran Nenad Vujanović, savjetnik u istom sudu.

Na današnjoj sjednici konstatovan je prestanak funkcije Biljani Vuksanović, sudiji Višeg suda u Podgorici i sudijama Osnovnih sudova u Herceg Novom i Plavu  Petru Zlokoviću i Elici Pantović, te istovremeno  donijeta odluka o raspisivanju javnih oglasa za  predsjednika Apelacionog suda CG, kao i upražnjena sudijska mjesta u Višem sudu u Podgorici i osnovnih sudova u Herceg Novom, Plavu i  Ulcinju.
Sudski savjet je dao pozitivna mišljenja na broj utvrdjenih mjesta u Pravilnicima o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Višeg i Privrednog  suda u Bijelom Polju, Osnovnih sudova u Bijelom Polju, Kolašinu, Beranama, Rožajama, Danilovgradu,  kao i Sekretarijata Sudskog savjeta.

Izabrane sudije položiće svečanu zakletvu u utorak, 17.09.2013. godine, sa početkom u 10,00 časova u sali Sudskog savjeta.
           
 

 
SUDSKI SAVJET
 

Ostale informacije