SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

07. 06. 2017.

Predsjednik Sudskog savjeta Crne Gore, dr Mladen Vukčević boraviće u Parizu od 07. do 10. juna 2017. godine, na poziv Evropske mreže sudskih savjeta i Conseil Supérieur de la Magistrature, (CSM) gdje će učestvovati na Generalnoj skupštini Evropske mreže sudskih savjeta (ENCJ). U ovoj organizaciji Crna Gora ima status posmatrača.
 
Glavna tema Generalne skupštine biće: "Snaga pravde", a planirana je i rasprava  o drugim pitanjima, kao što su: nezavisnost i odgovornost pravosuđa i kvaliteta pravde; pravosudna “fleksibilnost“; saradnja sudova sa medijima i odgovor sudstva na pritiske od strane drugih državnih vlasti; povjerenje javnosti i slika pravosuđa: što je učinjeno ili bi se moglo uraditi kako bi se ojačalo pravosuđe?
Događaj će otvoriti Nuria Díaz Abad, predsjednica ENCJ-a, Bertrand Louvel, predsjednik Kasacionog suda Francuske i predsjednik CSM-a, Jean-Claude Marin, glavni tužilac  i John Thomas, Lord  glavni sudija Engleske i Welsa (šef pravosuđa i predsjednik sudova Engleske i Velsa).
 
Na marginama Generalne Skupštine ENCJ, predsjednik Sudskog savjeta Crne Gore iskoristiće priliku da razgovara o stanju u pravosuđu sa predsjednicima sudskih savjeta, kako zemalja članica ENCJ, tako i sa predsjednicima savjeta  ostalih država kandidata.  

Ostale informacije