SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

19. 06. 2017.

Predsjednik Sudskog savjeta Crne Gore, dr Mladen Vukčević primio je danas Nj.E. Alison Kemp, novoimenovanu ambasadorku Ujedinjenog kraljevstva u Crnoj Gori.

Sastanku je prisustvovala i sudija Višeg suda Magdalena Zečević, član Sudskog savjeta.
Na početku sastanka predsjednik Savjeta je poželio dobrodošlicu ambasadorki Kemp, uz želje za uspješno obavljanje njene misije u Crnoj Gori. Iskoristio je priliku da uputi zahvalnost  Velikoj Britaniji za dosadašnju podršku  projektima u sferi vladavine prava i reforme pravosuđa.

Imajući u vidu da jačanje pravosuđa i unapređenje efikasnosti rada pravosudnih institucija ostaje i dalje prioritet u evropskim integracijama Crne Gore, obostrano je ocijenjeno da će i u budućem periodu  podrška i pomoć britanske vlade biti dobrodošla, kao i da će se nastaviti saradnja u dijelu treninga i obuka za sudije i tužioce, gdje je doprinos britanskih eksperata do sada bio veoma značajan.

Tokom razgovora, predsjednik Sudskog savjeta dr Mladen Vukčević je upoznao Britansku ambasadorku sa nadležnostima Sudskog savjeta,  ulogom ove institucije u crnogorskom društvu i ukupnom pravosudnom sistemu, aktivnostima koje su u toku, naročito u odnosu na realizaciju projekata koji su započeti, a odnosi se na  unapređenje rada sudova i sudija, kao i unapređenje primjene pravosudnog informacionog sistema i sprovođenja reformi u IKT sektoru.
 


Ostale informacije