SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

27. 09. 2017.

Organizacija za evropsku bezbjednost i saradnju-OEBS i njihova Kancelarija za demokratske institucije i ljudska prava-ODIHR, organizuju Regionalni okrugli sto na temu: „Uloga sudskih savjeta u jugoistočnoj Evropi“. Okrugli sto se održava 28. i 29. septembra u Podgorici.

Ovom događaju će ispred Sudskog savjeta Crne Gore prisustvovati dr Mladen Vukčević, predsjednik Sudskog Savjeta Crne Gore i Dobrica Šljivančanin, zamjenik predsjednika i član Savjeta.

Tokom okruglog stola, eksperti OSCE/ODIHR, Holandskog centra za međunarodnu pravnu saradnju i eksperti iz regiona će predstaviti relevantne međunarodne standarde i dobre prakse u odnosu na nezavisnost i odgovornost u pravosudnom sistemu, sa posebnim osvrtom na hrvatsko iskustvo i izazove, koje će iznijeti sudija Damir Kontrec, sudija Vrhovnog suda Republike Hrvatske, član Državnog sudskog vijeća i predsjednik Udruženja hrvatskih sudija.

Pored navedenog, ostala pitanja o kojima će se diskutovati su: Sastav sudskih savjeta i uloga ne-pravosudnih članova u sudskom upravljanju; Uloga sudskih savjeta u ocjenjivanju sudija; Uloga sudskih savjeta u disciplinskim procedurama; Transparentnost rada sudskih savjeta i njegov uticaj na povjerenje javnosti u pravosuđe.
 


Ostale informacije