SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Programska kancelarija Savjeta Evrope u Podgorici i Vrhovni sud Crne Gore, u okviru projekta „Borba protiv zlostavljanja i nekažnjivosti i unapređenje primjene prakse Evropskog suda za ljudska prava-ECHR na nacionalnom nivou“ organizuju okrugli sto na temu: „Harmonizacija sudske prakse i usaglašavanje sa praksom Evropskog suda za ljudska prava“. Okrugli sto se održava u Budvi, od 01-03.oktobra 2017.godine.

Ovom događaju će ispred Sudskog savjeta Crne Gore prisustvovati Dobrica Šljivančanin, zamjenik predsjednika i član  Savjeta.

Tokom okruglog stola, predsjednici sudova u Crnoj Gori, sudije Vrhovnog suda, Zastupnica Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava, predstavnici ECHR, kao i predstavnici EU i SE imaće priliku da razgovaraju  o različitim konceptima harmonizacije sudske prakse na nacionalnom nivou, kao i o mehanizmima njenog usaglašavanja, a biće predstavljen i Izvještaj o primjeni standarda iz oblasti ljudskih prava od strane sudova u Crnoj Gori, koji je pripremila konsultantkinja SE, sudija Jasna Omejec, biša predsjednica Ustavnog suda Republike Hrvatske.

Ostale informacije