SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

05. 11. 2017.

Članica Sudskog savjeta, Željka Jovović, sudija Osnovnog suda u Podgorici i Miroslava Raičevićnačelnica Odjeljenja za normativnu djelatnost, statusna pitanja sudija i njihovu edukaciju u Sekretarijatu Sudskog savjeta, boraviće u studijskoj posjeti Norveškoj sudskoj administraciji u Oslu, od 06-10.novembra 2017.godine.
 
Posjeta se sprovodi kroz Projekat „Podrška sudskoj reformi zemljama Zapadnog Balkana i Turske“, koji je podržan od Ministarstva spoljnih poslova Kraljevine Norveške, i ovog puta je namijenjena  za predstavnike sudskih savjeta i sekretarijata Crne Gore, Srbije i Kosova.
 
Studijska posjeta će pružiti priliku da se razgovara na strateškom nivou o kapacitetima i funkcionalnosti sistema za upravljanje predmetima i informacionim sistemima; o radnim procesima i budžetima sudova, održavanju i daljem razvoju sudskih sistema, kao i o promjenama koje informacioni sistemi donose u rad ukupnog pravosuđa. 

Takođe, tokom boravka u Oslu, predstavnici zemalja regiona upoznaće se sa norveškim sudskim sistemom i načinom njegovog funkcionisanja.

Ostale informacije