SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

17. 11. 2017.

Načelnik Odjeljenja za informaciono-komunikacione tehnologije i multimediju u Sekretarijatu Sudskog savjeta Crne Gore, Darko Drašković i savjetnik za razvoj pravosudnog informacionog sistema, Nemanja Zvicer, boravili su u Sarajevu od 13-15. novembra 2017. godine, u studijskoj posjeti Visokom sudskom i tužilačkom vijeću Bosne i Hercegovine (VSTV). Posjeta je organizovana kroz projekat EUROL II- podrška Evropske unije vladavini prava.
 
Studijska posjeta je pružila priliku da se sa kolegama iz IKT odjela VSTV BiH razgovara o pravosudnim informacionim sistemima, organizaciji, kapacitetima i funkcionalnosti, održavanju, kao i ulozi IKT u razvoju i podršci korisnicima PRIS-a.

Tokom posjete IKT odjeljenju VSTV, prezentovana je nova generacija Sistema za upravljanje predmetima, sa naglaskom na Modul za izdavanje uvjerenja o nevođenju krivičnog postupka; CMS modul za skeniranje i digitalizaciju ulazne dokumentacije, zatim Sistem za izvještavanje i podršku odlučivanju zasnovanog na DWH/BI rješenju.

Takođe, organizovana je i prezentacija Sistema za upravljanje ljudskim resursima u pravosuđu BiH, prezentacija implementacije novog data centra  i prezentacija funkcionalnosti mobilne aplikacije za pristup predmetima.

Pored navedenog, predstavnici IKT odjeljenja pravosudnih institucija Crne Gore posjetili su Okružni sud i tužilaštvo u Istočnom Sarajevu i Osnovni sud u Goraždu, gdje im je demonstriran rad Modula za vođenje kadrovske evidencije,  video-konferencijski sistem, kao i rad u CMS sistemu, skeniranje ulazne dokumentacije i izdavanje uvjerenja o nevođenju krivičnog postupka.
 

Ostale informacije