SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

13. 03. 2018.

Ekspertska misija Savjeta Evrope organizuje se u Podgorici od 12-16. marta 2018. godine, u okviru koje će eksperti Savjeta Evrope imati sastanke sa predstavnicima Sudskog savjeta, Sekretarijata savjeta, drugih pravosudnih institucija, kao i sa Ministarstvom finansija u cilju izrade i sprovođenja Funkcionalne analize rada Sudskog savjeta Crne Gore.

Tokom ove misije, predsjednik Sudskog savjeta dr Mladen Vukčević, primio je eksperta Savjeta Evrope, Žan Žaka Hajnca (Jean-Jacques Heintz).

Predsjednik Sudskog savjeta je na početku sastanka izrazio zahvalnost na kontinuiranoj podršci i veoma korisnim smjernicama i zaključcima sa ovakvih i sličnih misija koje Savjet Evrope organizuju za predstavnike svih pravosudnih institucija. I ova ekspertska misija SE predstavlja nastavak realizacije već dogovorenih aktivnosti Sudskog savjeta i Savjeta Evrope u okviru Horizontalnog  programa za Zapadni Balkan i Tursku.

Predsjednik Vukčević je naglasio značaj ciljeva ove misije, koja je usmjerena na procjeni postojeće organizacije i funkcionisanja Savjeta, upravljanju ljudskim resursima u pravosuđu, finansijskom upravljanju, informacionoj i komunikacionoj tehnologiji i strateškom okviru i saradnji u ukupnom pravosudnom sistemu Crne Gore.

Očekujemo da će se primjenom Analize i definisanjem mjera koje treba sprovesti, unaprijediti institucionalno funkcionisanja Sudskog savjeta, kao i ostalih institucija pravosuđa, zaključio je predsjednik Vukčević.
 Ostale informacije