SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

23. 03. 2018.

Programska kancelarija Savjeta Evrope i Ministrastvo pravde Crne Gore, u ponedeljak 26. marta 2018. godine u Podgorici, organizuju Okrugli sto na temu: "Reforma pravosuđa u Crnoj Gori – dostignuća, izazovi i perspektive“. Događaj se organizuje u okviru projekta Savjeta Evrope „Odgovornost u pravosudnom sistemu“.

Cilj okruglog stola je da se sumiraju dosadašnji ostvareni rezultati u procesu reforme pravosuđa u periodu važenja Strategije reforme pravosuđa 2014 – 2018 i da se predstave očekivanja za naredni period.

U uvodnom dijelu prisutnima će se, između ostalih, obratiti i dr Mladen Vukčević, predsjednik Sudskog savjeta, a o dostignućima, izazovima i perspektivama reforme, u dijelu diskusija, govoriće sutkinja Osnovnog suda u Podgorici i članica Sudskog savjeta Željka Jovović.

Okruglom stolu će pored predstavnika Sudskog i Tužilačkog savjeta, prisustvovati predsjednici svih sudova, predstavnici Ministarstva pravde, rukovodioci svih državnih tužilaštava, predstavnici Centra za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu, predstavnici ambasada, međunarodnih i nevladinih organizacija, kao i predstavnici Delegacije Evropske unije i Savjeta Evrope u Podgorici.

Ostale informacije