SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

03. 05. 2018.

Danas su se u okviru posjete Crnoj Gori, predstavnici Venecijanske komisije – (Evropska komisija za demokratiju putem prava), savjetodavnog  tijela Savjeta Evrope u sastavu Philip Dimitrov, član-predstavnik Bugarske, Marta Cartabia, zamjenica člana - predstavnica Italije i Simona Granata-Menghini, zamjenica sekretara VK, sastali sa predsjednikom Sudskog savjeta Crne Gore dr Mladenom Vukčevićem.

Ovom prilikom razmijenjena su mišljenja o aktuelnim pitanjima izbora predsjednika i članova Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika, imajući u vidu da mandat sadašnjem sastavu ističe u julu 2018. godine.

Tokom razgovora, predsjednik Vukčević je podsjetio članove VK na amandmane na Ustav koji su usvojeni 2013. godine, a za čija krajnja rješenja je upravo i uzeto mišljenje VK. On je ukazao da je dijalog u društvu o ovom, kao i o ostalim važnim pitanjima koja se odnose na nesmetano funkcionisanje sudske vlasti i ukupno unapređenja pravosuđa veoma bitan, i ujedno izrazio uvjerenje da će svi predstavnici sistema dati doprinos za prevazilaženje problema i mogućnost izbora novog sastava Savjeta.
 


Ostale informacije