SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

18. 05. 2018.

Članica Sudskog savjeta Crne Gore i sudija Osnovnog suda u Podgorici Željka Jovović i načelnica Odjeljenja za normativnu djeltanost Miroslava Raičevićboraviće u studijskoj posjeti pravosudnim institucijama Portugala, od 22 - 24. maja 2018. godine. Posjeta se organizuje kroz regionalni projekat Norveške sudske administracije.
 
Ova studijska posjeta će omogućiti pravosuđima zemalja Zapadnog Balkana da steknu uvid u portugalski sistem i praksu vrednovanja rada sudija. Studijska posjeta će takođe uključiti sjednicu posvećenu portugalskom procesu pristupanja Evropskoj uniji i  razvoju institucija nakon pristupanja EU generalno, kao i za pravosuđe, i podijeliti sa učesnicima svoju stručnost i znanje u ovom važnom aspektu sudskog funkcionisanja. 

Posjeta će biti  značajna sa aspekta ocjenjivanja rada i učinka sudija, imajući u vidu činjenicu da je većina regionalnih sudskih  sistema trenutno u procesu preispitivanja svojih pravila i prakse u oblasti ocjenjivanja odnosno vrednovanja sudijskog rada.

Ostale informacije