SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

29. 05. 2018.

Predsjednik Sudskog savjeta Crne Gore, dr Mladen Vukčević boraviće u Lisabonu od 30. maja do 02. juna 2018. godine, na poziv Evropske mreže sudskih savjeta, gdje će učestvovati na Generalnoj skupštini Evropske mreže sudskih savjeta (ENCJ). U ovoj organizaciji Crna Gora ima status posmatrača.
 
Glavna tema Generalne skupštine biće: "Vodeća pozitivna promjena u pravosuđu", a rasprava na plenarnoj sjednici planirana je i o drugim pitanjima koja se odnose na vladavinu prava – nezavisnost i odgovornost sudstva i kvalitet pravde; javno povjerenje i slika pravde; digitalna pravda; kreiranje i upravljanje promjenama u pravosuđu.
 
Događaj će otvoriti Nuria Díaz Abad, predsjednica ENCJ-a i
Antonio Silva Henrikues Gaspar, predsjednik Sudskog savjeta Portugala i predsjednik Vrhovnog suda. Član kabineta Fransa Timmermansa, prvog potpredsjednika Evropske komisije, Thomas Zerdick biće ključni govornik o vladavini prava.
 
Tokom Generalne Skupštine ENCJ, predsjednik Sudskog savjeta Crne Gore iskoristiće priliku da razgovara o izazovima današnjice u unapređenju pravosudnih sistema sa predsjednicima sudskih savjeta, kako zemalja članica ENCJ, tako i sa predsjednicima savjeta  ostalih država kandidata.  
 


Ostale informacije