Saopštenje za javnost

04. 07. 2018.

Danas je u Podgorici održana konstitutivna sjednica Sudskog savjeta Crne Gore, u sastavu Vesna Medenica, predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore, Rada Kovačević, sudija Vrhovnog suda Crne Gore, Ana Perović Vojinović, sudija Upravnog suda Crne Gore, Verica Sekulić, sudija Višeg suda u Podgorici i Dragan Babović, sudija Osnovnog suda u Podgorici, prof. dr Mladen VukčevićDobrica ŠljivančaninVesna Simović  Zvicer  i  Loro Markić.

Predsjednik  Crne Gore ukazom broj 01-767 od 02.07.2018.godine, proglasio je  četiri člana Savjeta koji su početkom juna na Konferenciji sudova izabrani za članove Sudskog savjeta iz reda sudija.

Na današnjoj sjednici je shodno izmjenama  Zakona o Sudskog savjetu i sudijama, izabran privremeni predsjednik Savjeta iz reda članova uglednih pravnika kojima je produžen mandat. Za predsjednika je jednoglasno izabran dr Mladen Vukčević, dosadašnji predsjednik. Za njegovog zamjenika izabran je Dobrica Šljivančanin.

Sudski savjet  još jednom apeluje na Skupštinu Crne Gore da tokom ovog zasijedanja postigne dogovor i uloži sve demokratske napore, kako bi se što prije  izabrala četiri člana iz reda uglednih pravnika.
 


Ostale informacije