SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

10. 12. 2018.

U okviru realizacije Projekta „Unapređivanje kurikuluma, jačanje međunarodne saradnje i snaženje ljudskih, tehničkih i bibliotečkih resursa“ (CABUFAL), dr Mladen Vukčević, predsjednik Sudskog savjeta Crne Gore, boraviće u Makedoniji, od 10 - 12. decembra 2018. godine. U okviru ovog dijela projekta učesnici će posjetiti Pravni fakultet Iustinianus Primus u Skoplju.

Tokom boravka u Skoplju, delegacija iz Crne Gore, koju pored predsjednika Vukčevića, čine profesori Pravnog fakulteta UCG i predstavnik Centra za obuku u sudstvu i Državnom tužilaštvu, prisustvovaće Svečanoj akademiji povodom 10. decembra Međunarodnog dana ljudskih prava. Takođe,  učestvovaće na Godišnjoj konferenciji fakulteta u čast 25 godina osnivanja studija političkih nauka, pod nazivom „Zakon, pravda i politika u savremenom demokratskom kontekstu“.

Učesnici će se upoznati sa studijskim programima ovog fakulteta, vodiće se diskusije o nastavnim pojmovima i metodama, a predviđeni su i susreti sa predstavnicima državnih institucija i drugih profesionalnih organizacija.Ostale informacije