SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

13. 02. 2019.

Sudski savjet Crne Gore i Programska kancelarija Savjeta Evrope u Podgorici, 14. februara 2019. godine u Petrovcu, organizuju konsultativni sastanak sa sudijama - „ Ocjenjivanje sudija u Crnoj Gori“. Događaj se organizuje u okviru projekta Savjeta Evrope „Odgovornost u pravosudnom sistemu“.

Značajan segment rada biće posvećen predstavljanju dosadašnjih iskustava u sprovođenju sistema ocjenjivanja sudija, sa posebnim fokusom na pravni okvir i proceduru ocjenjivanja stručnosti, kvantiteta i kvaliteta rada, etičnosti i spremnosti na dalje usavršavanje sudija. Takođe, razmatraće se standardi Savjeta Evrope i preporuke Konsultativnog vijeća evropskih sudija (CCJE) u ovoj oblasti.

Seminaru će pored članova Sudskog savjeta prisustvovati predsjednici sudova, sudije čiji će se rad ocjenjivati, članovi Komisije za ocjenjivanje, kao i članovi vijeća za ocjenjivanje, koji će tokom ove godine sprovesti ocjenjivanje rada sudija osnovnih sudova i sudova za prekršaje koji imaju od tri do pet godina sudijskog staža.

Ostale informacije