SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

02. 04. 2019.

Zamjenik predsjednika Sudskog savjeta Crne Gore i član Dobrica Šljivančanin, prisustvovaće sjutra u Tirani Regionalnoj završnoj konferenciji Zajedničkog programa Evropske unije i Savjeta Evrope “Horizontalni instrument za Zapadni Balkan i Turska“.

Nakon tri godine implementacije ovog projekta, završna konferencija će pružiti priliku da se razmotre rezultati prve faze Horizontalnog instrumenta i obezbijedi regionalna platforma za razmjenu iskustava i diskusiju o dobrim praksama i naučenim lekcijama.

Pored predstavnika korisnika Horizontalnog instrumenta i institucija za koordinaciju,  na konferenciji će učestvovati i predstavnici Evropske unije i Savjeta Evrope, članovi međunarodne zajednice, organizacije civilnog društva i odabrani stručnjaci.

Radni dio konferencije će biti podijeljen u tri tematske radionice, u skladu sa temama Horizontalnog programa - Sprovođenje pravde; Borba protiv korupcije, privredni kriminal i organizovani kriminal; Promovisanje antidiskriminacije i zaštita prava ranjivih grupa.

Ostale informacije