SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

22. 04. 2019.

Na petoj sjednici Sudskog savjeta, održanoj 19.4.2019. godine, obavljen je intervju sa kandidatima prijavljenim na javni oglas za izbor jednog sudije Vrhovnog suda Crne Gore, i to sa Snežanom Aleksić i Rankom Vukićem , sudijama Višeg suda u Podgorici. Obavljen je intervju i sa kandidatom za izbor predsjednika Apelacionog suda Crne Gore, Mušikom Dujovićem, dosadašnjim predsjednikom ovog suda  i sa kandidatom za izbor predsjednika Višeg suda, Borisom Savićem, dosadašnjim predsjednikom ovog suda, kao i sa kandidatima prijavljenim za izbor predsjednika Višeg suda u Bijelom Polju, Milanom Smolovićem, Vanjom Rakonjac, Vukomirom Boškovićem, sudijama tog suda i Kasimom Dizdarevićem, advokatom iz Bijelog Polja.
 
Takođe, na sjednici je obavljen  intervju sa kandidatima prijavljenim na javni oglas 18.2.2019. godine, za izbor  pet kandidata za sudije u sudovima za prekršaje koji su uspješno završili pismeno testiranje i to: Radošem Marinkovićem i Darkom Božovićem, savjetnicima u Apelacionom sudu Crne Gore, Vlastimirom Kneževićem, glavnim inspektorom u Upravi za inspekcijske poslove, Darom Begović, stručnom saradnicom za zatupanje u Montenegro Airlines-u, Lidijom Đukanović i Marinom Tanjević, savjetnicama u Sudu za prekršaje u Podgorici, Vukajlom Smolovićem, savjetnikom u Osnovnom sudu u Bijelom Polju, Elzom Adrović i Jelenom Dragović, savjetnicama u Osnovnom sudu u Beranama, Borislavom Ivanovićem, savjetnikom u Višem sudu u Podgorici, Darkom Vukovićem, zaposlenim u Sava osiguranju AD Podgorica, Jelenom Mišković, savjetnicom u Sudu za prekršaje u Podgorici – Odjeljenje u Danilovgradu, Goranom Živkovićem, samostalnim savjetnikom I u Zatvoru u Bijelom Polju i Slavicom Filipović, savjetnicom u Ministrastvu pravde Crne Gore.
 
Savjet je dao saglasnost na broj utvrđenih radnih mjesta Predlogom pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Vrhovnog suda Crne Gore i osnovnih sudova u Plavu i Beranama.
 
Konstatovan je prestanak funkcije Žarku Pavličiću, sudiji Višeg suda za prekršaje Crne Gore, zbog sticanja uslova za starosnu penziju.
 
Savjet je usvojio Izvještaj o izvršenom popisu pokretne i nepokretne državne imovine potrošačke jedinice SUDSTVO, na dan 31.12.2018. godine.
 
Imajući u vidu obiman dnevni red, odlučeno je da se nastavak sjednice održi u četvrtak, 25.aprila 2019.godine, sa početkom u 13 časova.

Ostale informacije