SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

25. 04. 2019.

Na nastavku pete sjednice Sudskog savjeta, održane 25.4.2019. godine, nakon sprovedene sveobuhvatne zakonske procedure, obavljenog intervjua i sumiranja dobijenih ocjena prijavljenih kandidata  po objavljenim oglasima, Savjet je donio odluku da se za sudiju Vrhovnog suda izabere Snežana Aleksić, dosadašnja sutkinja Višeg suda u Podgorici. Za predsjednika Apelacionog suda Crne Gore, izabran je Mušika Dujović, dosadašnji predsjednik ovog suda. Za predsjednika Višeg suda u Podgorici izabran je dosadašnji predsjednik Boris Savić. Za predsjednika Višeg suda u Bijelom Polju, izabran je Milan Smolović.

Savjet je takođe, donio odluku za izbor pet kandidata za sudije u sudovima za prekršaje i to: Slavica Filipović, Radoš Marinković, Jelena Mišković, Vukajlo Smolović i Lidija Đukanović.

Svečano potpisivanje zakletve za novoizabrane predsjednike sudova i sutkinju Snežanu Aleksić, koja je izabrana u Vrhovni sud, održaće se u ponedeljak, 06. maja 2019. godine, u sali Sudskog savjeta na III spratu ( ul.Miljana Vukova bb, stara zgrada SDK), sa početkom u 10:00 časova.

Savjet je dao saglasnost na broj utvrđenih radnih mjesta Predlogom pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Osnovnog suda u Nikšiću.

Na sjednici je konstatovano da će predsjednici sudova kojima mandat ističe 28.04.2019.godine, nastaviti da obavljaju funkciju predsjednika do okončanja postupka izbora.
Savjet je donio Odluku da se raspišu javni oglasi za izbor predsjednika Vrhovnog suda i predsjednike osnovnih sudova u Nikšiću, BIjelom Polju, Pljevljima i Danilovgradu, kao i oglas za izbor jednog sudije Višeg suda u Bijelom Polju.

Takođe, donijeta je odluka da se raspiše interni oglas za izbor sudija Višeg suda u Podgorici i Višeg suda u Bijelom Polju, kao i oglas za izbor deset kandidata za sudije osnovnih sudova.
 
 
 

Ostale informacije