SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

10. 05. 2019.

Na šestoj sjednici Sudskog savjeta, održanoj 10.5.2019. godine, nakon što su utvrđene ocjene za troje kandidata za sudije za vrijeme inicijalne obuke, na osnovu izvještaja Centra za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu, Sudski savjet je donio odluku o izboru Boška Bašovića, Mladena Bulatovića i Amre Burdžović,  za sudije osnovnih sudova u Podgorici i Beranama.
 
Savjet je dao saglasnost na broj utvrđenih radnih mjesta Predlogom pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji  osnovnih sudova u Baru i Ulcinju.
 
Konstatovan je prestanak funkcije Aleksandru Ćulafiću, sudiji Osnovnog suda u Beranama, zbog sticanja uslova za starosnu penziju.
 
Savjet je utvrdio predloge za članove Prvostepene disciplinske komisije Komore javnih izvršitelja iz reda sudija osnovnog suda i to Ivana Becić za članicu i Tamara Šuković za zamjenicu, i jednog člana i njegovog zamjenika iz reda sudija Vrhovnog suda Crne Gore i to Branimir Femić, član i Nataša Božović, zamjenica.
 
Svečano potpisivanje zakletve za novoizabrane sudije, održaće se u ponedeljak, 13. maja 2019. godine, u sali Sudskog savjeta na III spratu ( ul.Miljana Vukova bb, stara zgrada SDK), sa početkom u 12 časova.
 

Ostale informacije