SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

28. 06. 2019.

Sutkinja Upravnog suda Crne Gore Ana Perović Vojinović, članica Sudskog savjeta Crne Gore učestvovaće danas na Konferenciji Sedam godina pregovora Crne Gore sa Evropskom unijom.

Konferencija se održava u Podgorici u hotelu Centre Ville, sa početkom u 10 časova, a organizuje je Centar za građansko obrazovanje (CGO) uz podršku Ministarstva javne uprave, kroz projekat Pregovarajmo zajedno za Crnu Goru u EU“ uz kofinansiranje njemačke fondacije Friedrich Ebert.

Članica Sudskog savjeta, sutkinja Perović Vojinović uzeće učešća u centralnom panelu, na kojem će između ostalih biti  predstavnici pravosuđa, civilnog društva, Skupštine Crne Gore  i Evropskog parlamenta.

Razgovoraće se o viđenjima dinamike, kvaliteta i izazova u pristupnim pregovorima Crne Gore sa EU. Neka od pitanja o kojima će se diskutuvati su: Šta naša država pregovara sa EU? Koji su pomaci na putu evropskih integracija? Koji su ključni izazovi? Kako pregovori utiču na život građana? Šta bi trebalo mijenjati u pristupu? Koji je dalji scenario uticaja na građane? Kakve su perspektive proširenja i što donosi novi sastav Evropskog parlamenta i Evropske komisije?
 

Ostale informacije