SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

09. 07. 2019.

Na devetoj sjednici Sudskog savjeta, održanoj 08.07.2019. godine, obavljen je intervju sa kandidatima prijavljenim na javni oglas od 07.05.2019.godine, za izbor 10 kandidata za sudije osnovnih sudova, koji su uspješno završili pismeno testiranje i ispunili zakonske uslove i to:

Tijanom Badnjar, savjetnicom u Vrhovnom sudu Crne Gore, Aidom Muzurović, Vladanom Raičević, Draganom Lubardom, Ilijom Radulović,  Markom Ivanović, savjetnicima u Višem sudu u Podgorici, Azrom Idrizović i Anom Rovčanin, savjetnicama u Višem sudu u Bijelom Polju, Anom Stojanovski, Aleksandrom Veljović, Ivanom Đeković, Ivanom Martić, Anjom Krkeljić Milić, Milenom Marković Vujanović, Lukom Radulović, Ivanom Vukićević, Filipom Pavićević, Jelenom Radović, Ivanom Žujović, Nedom Vukoslavčević,  Mirkom Kojović, Vladimirom Bulatović,  Jelenom Šimrak, Marijom Perišić, Radojkom Nišavić, savjetnicima u Osnovnom sudu u Podgorici, Milošem Ivanović, Jelenom Đukanović, Bojanom Čanović, Nikacem Nikčević, Svetlanom Lalović, savjetnicima u Osnovnom sudu u Nikšiću i Radovanom Koprivicom, javnim izvršiteljem u Nikšiću. Bojanom Pavićević, savjetnikom u Osnovnom sudu u Bijelom Polju i mr Dino Lukač, savjetnikom u Sudu za prekršaje u Bijelom Polju. Jelenom Dragović, Elzom Adrović, savjetnicima u Osnovnom sudu u Beranama, Jelenom Jablan, Krstom Pejovićem, Ninom Paović, savjetnicima u Osnovnom sudu u Cetinju, Jovanom Uhrin, savjetnicom u Osnovnom sudu u Kotoru, Hasirom Bećović, savjetnicom u Osnovnom sudu u Ulcinju i Daliborkom Vuksanović, savjetnicom u Sekretarijatu Sudskog savjeta.

Takođe, Savjet je obavio intervju sa kandidatima prijavljenim na javni oglas za izbor jednog sudije u Višem sudu u Bijelom Polju, od 13.05.2019. godine i to: Draganom Mrdakom i Violetom Raičević, sudijama Osnovnog suda u Bijelom Polju.

Savjet je donio odluku po internom oglasu za popunjavanjem jednog slobodnog sudijskog mjesta dobrovoljnim premještanjem sudije iz jednog u drugi viši sud 07.05.2019.godine, te je za sudiju u Višem sudu u Podgorici rasporedio Jelenu Čabarkapu, dosadašnju sutkinju Višeg suda u Bijelom Polju, koja se jedina prijavila na predmetni oglas.

Takođe, Savjet je donio odluku da se raspiše interni oglas za popunjavanje jednog slobodnog sudijskog mjesta u Višem sudu u Bijelom Polju, kao i odluku da se raspiše javni oglas za popunjavanje po jednog slobodnog sudijskog mjesta u višim sudovima.

Današnjoj sjednici prisustvovala je predstavnica NVO Akcija za ljudska prava Martina Markolović.

Sjednica će biti nastavljena do kraja sedmice.
 

Ostale informacije