Zvanična prezentacija unaprijeđene verzije portala crnogorskih sudov

Zvanična prezentacija unaprijeđene verzije portala crnogorskih sudova - www.sudovi.me predstavnicima nevladinih organizacija, Advokatske komore i medijima održaće se u četvrtak, 27. juna 2013. godine, sa početkom u 11.00h, u Sudskom savjetu Crne Gore.
 
U uvodnom dijelu, prisutnima će se obratiti:
 
- Vesna Medenica, predsjednik  Vrhovnog suda Crne Gore i Sudskog savjeta Crne Gore ,
- Stanka Vučinić, sudija Vrhovnog suda i predsjednik Radne grupe za nadzor implementacije pravosudnog informacionog sistema (PRIS)
- Darko Drašković, menadžer Odjeljenja za informaciono-komunikacione tehnologije i multimediju Sekretarijata Sudskog savjeta Crne Gore.
 
Nakon uvodnih izlaganja, održaće se simulacija i prezentacija unaprijeđenih funkcija portala sudovi.me na testnom okruženju PRIS-a.
Simulacijom će se javnosti predstaviti automatizovani obrasci koji su sada dostupni crnogorskim sudovima, a koji značajno ubrzavaju određene procesne radnje. Predstaviće se i unaprijeđeni modul za slučajnu dodjelu predmeta dostupan u PRIS-u i kontrolni ekrani kao novi mehanizmi na raspolaganju predsjednicima sudova i sudijama za praćenje učinka na nivou pojedinačnih sudija i sudova u Crnoj Gori.    
 
Unaprijeđena verzija portala sudovi.me rezultat je saradnje Sudskog savjeta Crne Gore i USAID-ovog „Programa efikasnog upravljanja“.
 
Pozivamo novinare/snimatelje Vašeg medija da prisustvuju najavljenom događaju koji će se održati, u četvrtak, 27. juna 2013. godine, 11.00-12.30h u Velikoj sali Sekretarijata Sudskog savjeta Crne Gore (Ul. Miljana Vukova bb, Podgorica, stara zgrada ZOP-a, III sprat).
 
 
            SEKRETARIJAT

Ostale informacije