Analiza postojećeg zakonskog uređenja i prakse u vezi sa djelotvornim pravnim sredstvima za zaštitu prava na suđenje u razumnom roku u upravnom postupku i upravnom sporu

25. 04. 2019.

Upravni sud Crne Gore, u suorganizaciji sa Programskom kancelarijom Savjeta Evrope u Podgorici, organizuje okrugli sto na kojem će se predstaviti “Analiza postojećeg zakonskog uređenja i prakse u vezi sa djelotvornim pravnim sredstvima za zaštitu prava na suđenje u razumnom roku u upravnom postupku i upravnom sporu“, u četvrtak 25. aprila 2019. godine sa početkom u 11:00 časova, u hotelu „Centre Ville“ u Podgorici.

Učesnici na skupu su sudije i savjetnici Upravnog suda Crne Gore, sudije Vrhovnog suda Crne Gore, zastupnica Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava, predstavnici Ministarstva pravde, Ministarstva javne uprave, Centra za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu, Institucije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda, Uprave za kadrove i Savjeta Evrope.

Imajući u vidu značaj usklađivanja nacionalnog pravnog poretka sa međunarodnim standardima pravičnog suđenja, posebno suđenja u razumnom roku u upravnoj materiji, urađena je Analiza koja ima za cilj jačanje mehanizama zaštite prava na suđenje u razumnom roku u upravnom postupku i upravnom sporu, u svijetlu prakse Evropskog suda za ljudska prava.

Analiza je izrađena u okviru projekta „Borba protiv zlostavljanja i nekažnjivosti i unapređenje primjene prakse Evropskog suda za ljudska prava na nacionalnom nivou“ koji finansiraju Evropska Unija i Savjet Evrope u okviru zajedničkog programa „Horizontal Facility for Western Balkans and Turkey“.
Ostale informacije