Radionica za upravno pravosuđe u Crnoj Gori

04. 05. 2018.

Sudije i savjetnici Upravnog suda Crne Gore, kao i savjetnici Vrhovnog suda i savjetnik Apelacionog suda Crne Gore, bili su učesnici dvodnevne radionice koja se održala 26. i 27. aprila u Budvi, a koju je organizovao SIGMA program, uz finansijsku podršku Evropske Unije i OECD-a, i to na temu moguće specijalizacije sudija Upravnog suda i primjene člana 25 ZUS-a – odlučivanje u predmetima po uzorku.

Cilj radionice je poboljšanje efikasnosti i prevazilaženje uočenih problema u praksi, izazvanih velikim prilivom predmeta, kroz razmjenu iskustava sa Upravnim sudom Slovenije, ispred kojeg je prisustvovao sudija Andrej Kmecl, kao i Višim upravnim sudom Estonije, ispred kojeg je prisustvovao predsjednik tog suda, Villem Lapimaa.
Tokom ova dva dana radionice, raspravljalo se o mogućnostima implementacije različitih rješenja i mehanizama koje će biti moguće sprovesti u praksi, a sve sa svrhom napretka u pravcu efikasnosti i kvaliteta rješavanja predmeta, te prevazilaženja izazova sa kojima se Upravni sud susreće, a radi stvaranje ambijenta za što djelotvorniju primjenu evropskih zakona u budućnosti.


Ostale informacije