Svečana sjednica povodom otvaranja sudijske godine Evropskog suda za ljudska prava

29. 01. 2019.

Na poziv predsjednika Evropskog suda za ljudska prava, gdina Guida Raimondia, predsjednica Upravnog suda Crne Gore, gđa Branka Lakočević, prisustvovala je svečanoj sjednici povodom otvaranja sudijske godine Evropskog suda za ljudska prava, dana 25.01.2019. godine u Strazburu, kao dio crnogorske delegacije koju je predvodila predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore, gđa Vesna Medenica, koju su, pored njih, činili i predsjednik Sudskog savjeta Crne Gore, sudije Vrhovnog suda Crne Gore i zastupnica Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava.

Na svečanom otvaranju, prisutnima su se obratili predsjednik Evropskog suda za ljudska prava i predsjednik Francuskog ustavnog savjeta.
Tom prilikom, delegacija je učestvovala i na seminaru na temu "Jačanje povjerenja u sudstvo" kojem su prisustvovale brojne značajne ličnosti evropske pravosudne scene, u okviru koje teme se diskutovalo o značajnim pitanjima za pravosuđe, sa posebnim osvrtom na izbor, napredovanje i razrješenja sudija, strategiju izgradnje povjerenja i odgovornosti drugih vlasti radi poboljšanja i zaštite pravosuđa, kao i o protokolu broj 16.


Ostale informacije