Ambasador Holandije u posjeti Vrhovnom sudu

Na sastanku s ambasadorom Holandije Laurentom Stokvisom održanom 14. novembra 2012. godine razmatrane su ocjene iz Izvještaja Evropske komisije o napretku Crne Gore, kao i dalji koraci na unapredjenju efikasnosti sudskog sistema u Crnoj Gori.
 
Ambasadoru su predočeni podaci o broju predmeta kojim su opterećene sudije, smanjenju zaostalih predmeta, reorganizaciji sudske mreže, novim zakonskim rješenjima kojima se promovišu alternativni načini rješavanja sporova, kao i budžetiranje sudske grane vlasti.
 
Poseban značaj u razgovoru dat je edukaciji nosilaca sudsijske funkcije i  funkcionisanju pravosudnog informacionog sistema (PRIS) u dijelu elektronske dodjele predmeta i izrade statističkih izvještaja.
 
Ambasador Stokvis je istakao je da je prijatno iznenadjen postignutim radnim rezultatima sudova i ohrabrio crnogorsko sudstvo na putu budućih reformi.
 
Ispred Vrhovnog suda sastanku su prisustvovali zamjenik predsjednika Stanka Vučinić, predsjednik Krivičnog odeljenja Radule Kojović i šef Kabineta predsjednika Sanja Kalezić.

Ostale informacije