Ambasador NR Kine u oproštajnoj posjeti Vrhovnom sudu Crne Gore

Delegacija  ambasade NR  Kine  u Crnoj  Gori koju su činili  Nj.E. ambasador Zhi Zhaolin i prvi sekretar Zhang Dianbin, 9.maja 2014.godine bila je u oproštajnoj posjeti Vrhovnom sudu , obzirom daNj.E. ambasador Zhi Zhaolin,napušta Crnu Goru 31.maja.2014.godine.

Ispred Vrhovnog suda Crne Gore, odlazećeg ambasadora NR Kine u Crnoj Gori Zhi Zhaolina, pozdravila je predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica.

Predsjednica je istakla izuzetnu saradnju koja je za vrijeme mandata ambasadora Zhi Zhaolina ostvarena sa kineskom ambasadom. Na početku svoje diplomatske misije, ambasador je inicirao posjetu predstavnika Vrhovnog suda Crne Gore Vrhovnom sudu Kine, koja je kasnije uzvraćena, čime je ambasador Zhi Zhaolin iskazao prijateljstvo i želju da se pomogne Crnoj Gori. Predsjednica je istakla svoje lično zadovoljstvo tim što je imala priliku da se upozna sa radom kineskog pravosudnog sistema, i da primijeni u našem sudstvu pozitivna iskustva, koja se naročito tiču pravosudnog informacionog sistema.

Ambasador Nj.E.Zhi Zhaolin iskazao je zadovoljstvo saradnjom koja je za vrijeme njegovog mandata ostvarena sa Vrhovnim sudom Crne Gore, za šta se posedno zahvalio predsjednici Medenici zbog njenog doprinosa.  Razmjena iskustava u oblasti pravosuđa je veoma značajna, pa bi stoga volio da njegov naslednik nastavi u tom smjeru.

Sagovornici su istakli da je saradnja pravosudnih sistema Crne Gore i Kine, zajednička vizija, i da istu treba nastaviti i dalje razvijati.

Ostale informacije