Ambasador OSCE u oproštajnoj posjeti Vrhovnom sudu

17. 09. 2012.

Predsjednik Vrhovnog suda Vesna Medenica primila je u oproštajnu posjetu ambasadora Misije OSCE U Crnoj Gori Šarunasa Adomavičijusa.
Na sastanku u Vrhovnom sudu ambasador se zahvalio na odličnoj saradnji i odao priznanje predsjednici Medenici za ostvarene rezultate rada sudova u procesu reforme pravosudja.
Ambasador OSCE je istakao vodeću ulogu predsjednika Vrhovnog suda u uspjesima Crne Gore u promjenama za uspostavljanje sistema pune vladavine prava. Istovremeno, naglasio je da je efikasnost crnogorskog sudstva bio temelj odluke Evropske komisije da otvori pregovore sa Crnom Gorom.
Predsjednica Medenica se zahvalila ambasadoru Adomavičijusu na profesionalnoj i otvorenoj podršci Vrhovnom sudu i izrazila nadu da će sljedeći ambasador jednako posvećeno saradjivati sa crnogorskim sudskim organima, a sve u cilju dalje demokratizacije sudskog sistema, jačanja njegove efikasnosti i transparentnosti rada.
Naredni projekti OSCE Misije u Crnoj Gori i Vrhovnog suda biće nastavak obuke sudija o primjeni novog Zakonika o krivičnom postupku, edukacija nosilaca sudijske funkcije o korupciji i monitoring rada sudova.


 

Ostale informacije