AMBASADORKA OEBS U POSJETI VRHOVNOM SUDU CRNE GORE

Predsjednik Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica primila je novu ambasadorku Misije OEBS u Crnoj Gori Janjinju Hrebičkovu.
 
Predsjednica Medenica je podsjetila ambasadorku Hrebičkovu na uspješno realizovane aktivnosti OEBS-ovog projekta "Monitoring rada sudova", čiji rezultati su doprinijeli otklonu uočenih nedostataka u svakodnevnom radu sudija.
 
Kao posebna oblast unapređenja zajedničke saradnje Vrhovnog suda Crne Gore i Misije OEBS prepoznati su jačanje adminsitrativnih i finansijskih kapaciteta Centra za edukaciju nosilaca pravosudne funkcije, unapređenje transparentnosti rada sudova i sudske saradnje država Zapadnog Balkana.
 
Na sastanku je zaključeno da će Organizacija za evropsku bezbjednost i saradnju nastaviti da podržava crnogorsko sudstvo u daljim kontinuiranim naporima jačanja nezavisnosti, odgovornosti i nosilaca sudijske funkcije, sa zajedničkim ciljem jačanja vladavine prava, borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije i zaštite ljudskih prava učesnika u sudskom postupku.
 
Predsjednica Medenica se zahvalila ambasadorki Hrebičkovoj na iskazanoj spremnosti nastavka podrške Misije OEBS crnogorskim sudovima u ispunjavanju obaveza iz pregovaračkih poglavlja 23 i 24.


 

Ostale informacije