Dan crnogorskog sudstva

Proslava Dana crnogorskog sudstva

 

Crna Gora kroz svoju državnopravnu istoriju po značaju pravnih spomenika i pravnih ustanova, svrstava se u red država sa izuzetnom pravnom tradicijom.

 

Po prvi put imamo priliku da istoriju crnogorskog sudstva sabranu u jednoj knjizi (211) godina ponudimo i sebi i drugima, kao i Monografiju Vrhovnog suda Crne Gore (130) godina, koja izdanja su iz pera dr Čedomira Bogićevića, sudije Vrhovnog suda Crne Gore.

 

Svečana sjednica će se održati u Vladinom domu na Cetinju 29. oktobra 2009. godine u 12,00 sati kada ćemo ujedno obilježiti "DAN CRNOGORSKOG SUDSTVA".  

 

Na svečanoj sjednici prisutne će pozdraviti Vesna Medenica, predsjednik Vrhovnog suda, dok će o izdanjima govoriti dr prof. Mijat Šuković akademik, dr prof. Milan Marković, predsjednik Ustavnog suda Crne Gore i dr prof. Djordje Borozan, akademik.

 

Ujedno Vas obavještavamo da će predsjednik Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica na sudijskim danima 30. oktobra 2009. godine, sa početkom u 10,00 časova, u kongresnoj Sali hotela "Avala" imati uvodno izlaganje na temu "Sudstvo danas".

 

Agenda sudskih dana nalazi se na sajtu Vrhovnog suda.

Ujedno se obavještavate da će Memorandum o razumijevanju za implementaciju projekta "Jačanje efikasnosti pravosudja u Crnoj Gori", koji finansira Vlada Kraljevine Norveške, a implementira International Menagement Group, biti potpisan upravo na danima sudstva u hotelu "Avala" 30. oktobra 2009. godine u 12,00 sati u Kongresnoj dvorani izmedju Ministarstva pravde Crne Gore - ministar Miraš Radović, Sudskog savjeta Crne Gore - predsjednik Vesna Medenica, Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BIH predsjednik Milorad Novković i International Menagment Grupe -generalni direktor Dino Bicciato.


Ostale informacije