DEMANTIJ TEKSTA DN "DAN" -"KONKURS SAMO ZA RODBINU SUDIJA"

12. 01. 2013.

Povodom teksta "Konkurs samo za rodbinu sudija", objavljenog u dnevnoj novini "Dan" 8. januara 2013. godine, autora M.V.R. i D. Ž, cijenimo neophodnim da crnogorsku javnost informišemo o sledećem:
 
Imajući u vidu da se tekst odnosi na raspisani oglas za radno mjesto savjetnika u Višem sudu u Podgorici, gdje je posebno naglašeno da je medju prijavljenim kandidatima i izvjesna Sonja Keković "bliska rođaka predsjednika Vrhovnog suda Vesne Medenice", obavještavamo Vas da predsjednik Vrhovnog suda s imenovanom nije u bliskom niti bilo kakvom drugom srodstvu. Ovu činjenicu su autori spornog teksta mogli lako provjeriti zahtjevom prema Kabinetu predsjednika Vrhovnog suda koji je za sve novinare, pa i novinare dnevnog lista "Dan", otvoren za saradnju.
 
Zavređuje pažnju činjenica da pojedini novinari "Dana", kršeći Kodeks svoje profesije, konstantno plasiraju neistinite tvrdnje o profesionalnom i privatnom životu predsjednika Vrhovnog suda i to bez prethodne provjere njihove tačnosti, čime smo primorani da demantujemo informacije koje dovode u zabludu čitaoce pomenutog dnevnog lista i građane Crne Gore.
 
Ne ulazeći u pozadinu tekstova u "Danu" koji se odnose na Vesnu Medenicu, predsjednika Vrhovnog suda, a koje Kabinet predsjednika svakog puta demantuje argumentima i dokazima, (neprofesionalnost, neznanje ili zla namjera), očigledno je da pojedini novinari DN "Dan" na svaki način žele diskreditovati ličnost predsjednika Vrhovnog suda, ovog puta uvlačeći i Sonju Keković koja nije u nikakvoj rođačkoj vezi sa predsjednikom Suda

Ostale informacije