DEMANTIJ TEKSTA DN "DAN"- "MEDENICA IH ZAKINULA ZA 69 HILJADA"

Povodom teksta „Medenica ih zakinula za 69 hiljada“, objavljenom u dnevnim novinama „Dan“, 27.marta 2013. godine, Kabinet predsjednika Vrhovnog suda Crne Gore saglasno Zakonu o medijima daje sledeći demantij:
 
 Predsjednik Vrhovnog suda Vesna Medenica nema zakonska ovlašćenja da utiče na obračun zarada sudijama, državnim službenicima i namještenicima u sudovima.
Ne želeći da komentarišemo tekući parnični postupak pred Osnovnim sudom u Podgorici i tužbu zaposlenih u podgoričkom Privrednom sudu, ukazujemo na činjenicu da svi sudovi pojedinačno, svakog mjeseca, dostavljaju platne liste zaposlenih Sekretarijatu Sudskog savjeta-Birou za finansije, dok obračun zarada obavlja isključivo Ministarstvo finansija.
To nesumnjivo ukazuje na činjenicu da predsjednik Vrhovnog suda u konkretnom i drugim slučajevima nikako nije mogao uticati na obračun naknada za prekovremeni rad, topli obrok, regres ili troškove prevoza, na koje neistinitim naslovom nastojite obmanuti vaše čitaoce.
Pri ovakvom stanju stvari nedvosmisleno proizilazi da predsjednica Medenica nije mogla „zakinuti“ zaposlene u Privrednom sudu u Podgorici za navedene naknade u iznosu od 69 hiljada, kao ni bilo kojeg službenika ili nosioca sudijske funkcije u Crnoj Gori.
 
S tim u vezi, očigledno je da se senzacionalističkim naslovima i neutemeljenim navodima novinara „Dana“ po ko zna koji put želi narušiti profesionalni dignitet predsjednika Vrhovnog suda, dok se problemi sa kojima se suočavaju zaposleni u sudovima, a koji očigledno nemaju izvor u sudskoj vlasti i ovlašćenjima predsjednika Vrhovnog suda, žele vezati i personifikovati za ličnost predsjednice Medenice.
 
Tendencioznim pisanjima i pokušajima urušavanja funkcije predsjednika Vrhovnog suda čitaoci „Dana“, a samim tim i crnogorska javnost, nesumnjivo se dovode u zabludu i ostaju uskraćeni za objektivnu i istinitu informaciju koju novinari „Dana“ mogu uvijek pravovremeno dobiti od Kabineta predsjednika Vrhovnog suda.

Ostale informacije