II sastanak Upravnog odbora za Horizontalni program

14. 06. 2018.

II sastanak Upravnog odbora za Horizontalni program za Zapadni Balkan i Tursku, održaće se danas, u Podgorici, u zgradi Stare Vlade, sa početkom u 9.30h.

Predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica i šefica Jedinice 2 za reforme u sektoru pravosuđa Savjeta Evrope Sofija Gelašvili imaće izlaganja na temu „Odgovornost u pravosuđu“.

Današnjem sastanku prisustvovaće predstavnici Evropske unije i Savjeta Evrope, Ministarstva vanjskih poslova i Ministarstva pravde, domaći i strani eksperti. Učesnici će diskutovati o implementaciji šest projektnih aktivnosti Horizontalnog programa: jačanje zaštite ljudskih prava pritvorenih i osuđenih lica, borba protiv torture i nekažnjivosti i primjena prakse ESLJP na nacionalnom nivou, odgovornost u pravosuđu, borba protiv ekonomskog kriminala, jačanje integriteta i borba protiv korupcije u visokom obrazovanju i jačanje demokratske školske kulture.

Sredstva u iznosu od 3,7 miliona eura obezbijeđena su od strane Evropske unije i Savjeta Evrope, a projekat sprovodi Savjet Evrope preko svoje Programske kancelarije u Podgorici.
 
 
Kabinet predsjednice
 

Ostale informacije