Konferencija predsjednika Vrhovnih sudova Centralne i Istočne Evrope 05.06.2017.

05. 06. 2017.Na poziv predsjednika Vrhovnog suda Mađarske, predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore, Vesna Medenica, učestvuje na Konferenciji predsjednika Vrhovnih sudova Centralne i Istočne Evrope, koju organizuje Vrhovni sud Mađarske u saradnji sa CEELI Institutom, i  održava se u Budimpešti od 4.-7. juna 2017. godine.

Konferencija će okupiti predstavnike vrhovnih sudova na najvišem nivou, koji će imati prilike da razmijene znanje i iskustvo, i da diskutuju o brojnim  temama u cilju unaprijedjivanja i boljeg  razumijevanja zadataka i funkcija predsjednika Vrhovnih sudova. Teme koje će biti predmet ovogodišnje Konferencije odnose se na: sudsku, institucionalnu, individualnu i nezavisnost u odlučivanju, pristup pravdi, finansiranje sudstva, izgradnju povjerenja javnosti u sudove, a riječi će biti i o ulozi i odgovornosti predsjednika Vrhovnih sudova, elektronskom upravljanju predmetima, kao i o upravljanju prilivom predmeta.
 
Drugog dana Konferencije, predsjednica Medenica će imati izlaganje na temu: ”Pristup pravdi,  procedure ubrzavanja suđenja i žalbi.”
 
                                                                                                    KABINET PREDSJEDNICE

Ostale informacije