Konferenciji šefova pravosuđa Istočne Evrope

Predsjednik Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica na Konferenciji šefova pravosuđa Istočne Evrope

     

Predsjednik Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica prisustvovaće Konferenciji šefova pravosuđa Istočne Evrope koja se 07 - 09. jula održava u Pragu, Češka, u organizaciji CEELI Instituta.

 

Na ovogodišnjoj, redovnoj Konferenciji šefova pravosuđa Istočne Evrope, predsjednici Vrhovnih sudova država učesnica diskutovaće o odnosu zakonodavne i izvršne vlasti i sudstva, borbi protiv korupcije i ostvarivanju transparentnosti rada, rješavanju zaostalih sudskih predmeta, međunarodnom razvoju u borbi protiv korupcije, kao i o ulozi i odgovornosti predsjednika Vrhovnog suda.

 

Predsjednik Vrhovnog suda Vesna Medenica na marginama konferencije sastaće se sa predsjednikom Vrhovnog suda Sjedinjenih Američkih Država Džonom Robertsom.

 

Institut Centralnoevropske i azijske pravne inicijative (CEELI) osnovan je 1990. godine sa ciljem pomoći nezavisnim državama i mladim demokratijama u njihovim naporima za reformu pravosuđa.

 

Izlaganje predsjednika Vrhovnog suda Crne Gore možete preuzeti sa web stranice Vrhovnog suda www.vrhsudcg.gov.me u petak, 08. jula 2011. godine, poslije 10.00h.


Ostale informacije